Smo podjetje z več kot 30 letno tradicijo na področju nadgradenj tovornih vozil.  Glavna dejavnost je prodaja in servis dvigal, prekucnikov in viličarjev. Izdelujemo tudi različne tipe nadgradenj kot so menjalni sistemi, avtovleke, kesoni, prikolice, nadgradnje za prevoz piščancev, nakladalne ploščadi, dvižne košare, itd. S hitrim odzivom in dolgoletnimi izkušnjami iz servisa pa poskrbimo, da bo vaš stroj dosegel svoj maksimalni potencial.

Podjetje ARKO d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1990 v Ljutomeru. Že ob ustanovitvi smo se opredelili, da nam bo kvalitetna storitev in zadovoljstvo naših strank vedno glavno vodilo poslovanja.

Naša dejavnost je prodaja, proizvodnja, inženiring in servis. Uradno zastopamo svetovno znane proizvajalce:

–  HIAB, ki je proizvajalec naprav za transport tovora. To so paletna dvigala HIAB , gozdarska in reciklažna dvigala LOGLIFT in JONSERED, kotalni in samonakladalni prekucniki MULTILIFT, oprtni viličarji MOFFETT ter dvižne ploščadi ZEPRO.

– F.X. MEILLER KIPPER, ki je proizvajalec tristranih, kotalnih in samonakladalnih prekucnikov, hidravlike, tandemskih prikolic in polprikolic.

– COMBILIFT, ki proizvaja viličarje za posebne namene.

Našo ponudbo dopolnjujejo še dvigala na gosenicah (BgLift), dvižne delovne košare (Socage), vitli (Rotzler, Sepson, Warn) in oprema za dvižne naprave različnih proizvajalcev (Kinshofer, Intermercato, Indexator, Exte, Sunfab, …)

Naša pot

1990

Skromni začetki

Ustanovitev podjetja na domu v Noršincih in prvi koraki v podjetniških vodah

1993

1999

Selitev v nove prostore

Selitev v nove, najete poslovne prostore v Ljutomeru in okrepitev servisne ter začetek proizvodne dejavnosti…

2004

Nakup novih prostorov

…in selitev v prostore na sedanji lokaciji. Ureditev novih servisnih delavnic, skladišča, pisarn…

2012

Nove investicije v prostore in opremo

Nakup novih hal in investicija v nove stroje in s tem proizvodnja zahtevnejših, unikatnih proizvodov.

2013

Nova podružnica v Trzinu

Že dolgo smo prepoznavali potrebo, da bi bili bolj na voljo strankam iz osrednje in zahodne Slovenije. Zato smo odprli podružnico v Trzinu, kjer nudimo servis in popravila.

2015

25. Letnica

ki smo jo slovesno obeležili in se razveselili preko 400 poslovnih partnerjev in prijateljev, ki so prišli praznovat z nami.

2016

Širitev in nova oprema

Dokupili smo prostore sosednjega podjetja in tam uredili večje skladišče, novo delavnico ter lakirnico.

2023

Nova širitev

Nakup parcele v Ivančni Gorici in začetek gradnje novega servisnega centra.

Evropska Unija Kohezijski sklad
Republika Slovenija Grb

Gradnja nove manjše proizvodne naprave za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije MSE ARKO LJUTOMER

Kot cilj smo si zastavili projekt investicije izgradnje sončne elektrarne, ter s tem prispevati k povečanju rabe obnovljivih virov energije. S tem namenom smo se prijavili na Javni razpis za sofinanciranje o peracij gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije (JR SE OVE 2021), ki ga je objavilo Ministrstvo za infrastrukturo, s projektom MSE ARKO LJUTOMER. Gre za postavitev sončne elektrarne moči 0,1123 MW, na strehi obstoječega objekta podjetja, na naslovu Prešernova ulica 25, 9240 Ljutomer.

Glavni cilji in razlogi operacije so:

  • lastna proizvodnja električne energije,
  • dolgoročno znižanje stroškov, z oddajo viškov v omrežje dodatni prihodki in povečanje konkurenčnosti podjetja,
  • povečanje deleža OVE v energetski potrošnji podjetja,
  • zmanjšanje emisij CO₂.

V okviru razpisa smo pridobili sofinanciranje zunanjih izvajalcev za nakup in vgradnjo naprave za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije, v višini 20 % upravičenih stroškov. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada (www.eu-skladi.si).